Geen zorgen om de kosten!

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Dit houdt in dat wij de basiskosten voor kraamzorg rechtstreeks verrekenen met uw zorgverzekeraar.

U hoeft niets voor te schieten

Alle verzekeraars vergoeden onze zorg

U betaalt geen eigen bijdrage als u er niet voor verzekerd bent

Premie 2022

Alle premies voor 2022 zijn inmiddels bekend. Voor iedere Nederlander is het mogelijk om te vergelijken op de website van de Consumentenbond en daarbij de goedkoopste en beste zorgverzekering uit te zoeken. De Consumentenbond heeft op haar website alle informatie over zorgverzekeringen gratis en voor iedereen beschikbaar. Bijvoorbeeld:

  • Overzicht van alle zorgverzekeraars en zorgverzekeringen
  • Ervaringen van andere consumenten per zorgverzekeraar
  • Informatie over de verschillende pakketten voor de verschillende situaties
  • Advies over eigen risico en vergoeding

Geen eigen bijdrage

Als u niet aanvullend verzekerd bent voor de eigen bijdrage kosten voor de kraamzorg en als u daar zelf een te klein budget voor heeft, mag dit wat de geïndiceerde uren betreft, niet ten koste gaan van de kwaliteit van de zorg. Daarom betaalt Kraamzorg de Bakermand aan een ieder de eigen bijdrage kosten terug. Hiervoor is binnen Kraamzorg de Bakermand een budget gereserveerd, zodat u bij ons de kosten van de eigen bijdrage niet zelf hoeft te betalen.

Voorwaarden

Basisverzekerd:

  • Als de verzekering de eigenbijdrage factureert naar Client kan de cliënt de eigenbijdrage terug ontvangen van Kraamzorg de Bakermand, met een betaal bewijs, van de betaling naar zorgverzekeraar de overboeking naar de zorgverzekering.
  • Als de zorgverzekeraar de eigen bijdrage vd cliënt niet factureert zal kraamzorg de Bakermand deze factuur in eigen systeem crediteren.

Aanvullend verzekerd:

  • Ben je aanvullend verzekerd dan wordt de eigenbijdrage betaald door de zorgverzekeraar .
  • Als het gezin de eigen bijdrage moet declareren bij de zorgverzekeraar wordt deze vervolgens betaalt aan Kraamzorg de Bakermand.

Termijn indienen van kosten:
U kunt de kosten binnen één jaar bij ons indienen om in aanmerking te koomen voor de vergoeding. Lukt dit niet i.v.m. privé redenen dan kunt u contact met ons opnemen, zodat wij dit kunnen doorbespreken.